Welke stof kun je het beste kiezen voor een warme pyjama

De bladeren vallen van de bomen en het wordt steeds wat eerder donker. Het is herfst! Dat betekent dat het ook wat kouder wordt, vooral ‘s nachts. Terwijl je in de zomer misschien wel geen pyjama of een nachthemd draagt vanwege de warmte, wil je in de winter misschien wel een heerlijke warme pyjama aan. Maar welke stof kun je het beste dragen in de koudere maanden?

Badstof

Pyjama’s van badstof zijn heerlijk warm en elastisch, dat komt omdat badstof voor 20% uit polyester en 80% uit katoen bestaat. Een elastische pyjama is vooral heel fijn in bed, wanneer je in je slaap veel draait. 

Satijn

Een satijnen pyjama is glad en is daarom geschikt voor oudere mensen die moeite hebben om in en uit bed te komen. Daarnaast is satijn lekker warm en zorgt het voor een chique uitstralingen. Vind je het belangrijk om ‘s nachts een nette en warme pyjama aan te hebben? Dan is satijn het meest geschikt!

Katoen

Wanneer je een pyjama koopt van dikke katoen, heb je in ieder geval een lekkere warme pyjama. Het is alleen niet zo warm als een badstoffen pyjama. Katoenen pyjama’s zijn daarentegen wel weer een stuk goedkoper. Zweet je ‘s nachts veel? Dan is een pyjama van dit soort stof geschikt, want katoen neemt veel vocht op!Nu snel shoppen voor een heerlijke warme pyjama, zodat je klaar bent voor de koudere nachten. Wil je katoen, omdat je ‘s nachts veel zweet of ga je voor een elegante satijnen pyjama? Je kunt zelf het beste bepalen welke stof het best bij je past.